Slicker dan slick! Heilzame olie voor je piercings

9 Aug 2013

In veel gevallen is je lichaam zelf prima in staat om kleine irritaties rondom je piercings op te lossen. Maar in sommige gevallen kunnen de heilzame eigenschappen van een van deze oliën uitkomst bieden. In dit blogartikel geven we je wat meer informatie over onze oliën en hoe je ze het beste kunt gebruiken.

Jojoba
Laten we beginnen bij de basis: Jojoba. Eigenlijk is Jojoba een beetje een stiekemerd... Je gebruikt het als een olie, maar eigenlijk is Jojoba een wassoort die vloeibaar is bij kamertemperatuur waardoor het op een olie lijkt. Zet je je flesje op een iets te koude plek neer (wat een stuk makkelijker gebeurt in de winter, bijvoorbeeld) dan zul je opeens een geweldige klomp was aantreffen in je flesje. Geen probleem, gewoon even op een warmere plek zetten of in een bakje met warm water en het komt weer helemaal goed. En gelukkig maar, want Jojoba is een fantastische product om je huid mee te verzorgen, al dan niet gepiercet of getattoeëerd. En ook je haren worden best gelukkig van een voedende Jojoba behandeling. Daarnaast is Jojoba een ideale, neutrale basis om te mengen met bijvoorbeeld Tea Tree olie. 

Hoe gebruik je Jojoba olie?
Gebruik een klein beetje Jojoba en masseer het lichtjes in de aangedane huid. Don't overdo it, geef je huid ook de kans om de Jojoba helemaal op te nemen. Zo zorg je er tevens voor dat je eventuele piercings niet meteen helemaal ingevet achterblijven. Je kunt Jojoba ook op een schone doek aanbrengen en er je piercingsieraden van hout, hoorn en been mee schoonwrijven. Even nawrijven met een schone doek en klaar. Jojoba laat je sieraden prachtig glanzen en zo blijven ze een stuk langer mooi!

Klik hier voor onze Jojoba olie

Tea Tree
Een klassieker onder de olie die zijn nut al meerdere malen bewezen heeft! Niet iedereen is meteen weg van de geur van Tea Tree; het ruikt behoorlijk medicinaal en ietwat kruidig, maar geef het niet meteen op, want Tea Tree is een van de meest veelzijdige oliën met een sterke antibacteriële en schimmeldodende werking! Onze Tea Tree olie wordt gewonnen van 100% biologische en duurzaam geteelde Theeboomstruiken (Melaleuca alternifolia) en is 100% puur. Dus geen gekke toevoegingen of verdunningen, gewoon 100% zuivere Tea Tree olie. Tea Tree kan uitkomst bieden bij kleine irritaties en littekenweefsel (zeker in combinatie met Vitamine E olie, maar daar komen we later nog op terug).

Hoe gebruik je Tea Tree olie?
Tea Tree olie is zowel verdund als onverdund te gebruiken. Wanneer je Tea Tree onverdund gebruikt kun je het met behulp van een stukje schoon gaascompres op de aangedane plek deppen. Het verlicht jeuk en helpt vooral bij de welbekende vochtbultjes bij onder andere traguspiercings of helixpiercings. Hou er wel rekening mee dat Tea Tree olie een licht uitdrogend effect kan hebben, dus gebruik het met mate en niet te lang achter elkaar om verdere irritatie van de omliggende huid te voorkomen. 
Je kunt Tea Tree ook verdunnen met een aantal druppels neutrale olie zoals Vitamine E olie of Jojoba. Zo krijg je eigenlijk het beste van twee werelden: een verzorgende, plantaardige olie gecombineerd met de zuiverende eigenschappen van Tea Tree. Perfect voor lichte irritaties die gepaard gaan met droogheid van de omliggende huid! Tea Tree olie is ook prima toe te voegen aan een warme zoutoplossing. Een druppeltje is vaak al voldoende om een kalmerend en jeukstillend effect te geven, wanneer je piercings dat nodig hebben. En de laatste tip die we nog hebben: reinig je piercingsieraden zo nu en dan eens met wat Tea Tree! Piercingsieraden zoals tunnels, plugs of hangers van hout knappen op van een regelmatige schoonmaakbeurt met Tea Tree olie. Doe een paar druppels op een schone doek en wrijf er zo af en toe je piercingsieraden mee op om ze schoon en fris te houden. Even nawrijven met wat Jojoba olie voor wat extra glans, en klaar ben je!

Klik hier voor onze Tea Tree olie

Vitamine E
Vloeibaar goud lijkt het haast wel... Onze Vitamine E olie is gewonnen uit 100% natuurlijke tarwekiemen en heeft een diepe, goudgele kleur. Tarwekiemen staan bekend om hun hoge concentratie Vitamine E, vandaar dat deze olie ook met recht Vitamine E olie mag heten. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de verzorgende werking! Vitamine E olie heeft de prachtige eigenschap dat ze op den duur littekens kan verzachten en daarnaast superverzorgend werkt voor droge, licht geirriteerde huid. Ideaal om bijvoorbeeld je opgerekte oorlellen mee te verzorgen!

Hoe gebruik je Vitamine E olie?
Een klein beetje olie op je vingertoppen is voldoende om je huid van een verzorgend laagje te voorzien. Heb je last van littekenweefsel? Masseer de olie dan 1x per dag zachtjes in. Het bevordert de doorbloeding en daarmee het herstel van je huid en heeft een verzachtende werking op littekenweefsel. Daarnaast is onze Vitamine E olie perfect voor de dagelijkse verzorging van je huid.

Klik hier voor onze Vitamine E olie

Fix
Geen zin om zelf te mengen en wil je gewoon een kant en klare oplossing voor kleine irritaties? Dan is onze Fix ideaal! We hebben Fix inmiddels alweer een aantal jaar in ons assortiment en zijn er nog steeds apetrots op. We hebben zelf de allerbeste oliën geselecteerd en samen met onze leverancier het geheel verwerkt tot een superfijne, geneeskrachtige mix van verzorgende en essentiële oliën. Ingrediënten als salie, lavendel en calendula helpen de huid herstellen terwijl jojoba en amandel de huid soepel en gehydrateerd houden. Perfect om je piercings mee te reinigen en verzorgen!

Hoe gebruik je Fix?
Je kunt Fix aanbrengen op een schoon doekje en daarmee je tunnels, plus en piercings schoonwrijven. Fix is ideaal om al je piercingsieraden van hoorn, hout en been mee te onderhouden! Of masseer fix op droge, geirriteerde huid zodat je huid de kans krijgt om zichzelf te herstellen en te kalmeren. Heb je opgerekte oorlellen? Gebruik dan eens een paar druppeltjes Fix en masseer je oorlellen zachtjes, het zal je huid superzacht en soepel maken terwijl het daarnaast ook nog eens heerlijk fris ruikt!

Klik hier voor onze Fix olie

Of je nu veel of weinig piercings hebt, onze oliën komen eigenlijk altijd wel van pas. En voor elk wat wils, of je nu een plantaardige olie zoekt voor de algemene verzorging van je gepiercete of getattoeëerde huid of op zoek bent naar verlichting bij milde irritaties, bij All Over Piercings vind je de beste kwaliteit olie in een fijne, handzame verpakking die je daarnaast ook nog eens voor een hele gunstige prijs in onze online shop kunt kopen. En we beloven je, al onze olie is 100% plantaardig en natuurzuiver en niet op dieren getest. Wel op AOP personeel, maar dat hebben we met heel veel liefde ondergaan! 

Mocht je na het lezen van dit artikel toch nog twijfelen over je aankoop, vraag ons dan gerust naar onze ervaringen of gewoon om meer informatie. En mocht je twijfelen of het allemaal wel helemaal okay zit met je piercing, raadpleeg dan eerst even je piercer of je huisarts.